May 28, 2011

Ziua Europei - sarbatorita in stil ECO






Duminica, 22 mai, in cadrul unui eveniment organizat in Baneasa Shopping City, reprezentanti ai liceului de Arte Plastice N. Tonitza din Bucuresti au reusit sa uimeasca multimea ce s-a strans in locatie. Fetele de la sectia de Design Vestimentar au prezentat pe scena o colectie de rochii de seara inedite, confectionate din…materiale reciclabile!

Urmand trend-urile internationale din zona Green/Eco si inspirati din reviste de moda, elevii indrumati de doamna profesoara Gabriela Corut, au folosit in creatiile lor vestimentare materiale dintre cele mai (in)utile, precum plasticul, sarma, hartia si mulajul, pentru a semna articole care mai de care mai extravagante si ingenioase.

Costumele prezentate pe scena au la baza filozofia Sustainable Fashion, un trend devenit din ce in ce mai popular in randul sustinatorilor eco-fashion-ului, in special in contextul unui comportament de consum global din ce in ce mai exagerat si mai nociv.

Alaturi de acestia, la evenimentul organizat de reprezentanta Comisiei Europene in Romania si de compania Chelgate, au mai participat si studenti de la Conservator, UNATC, elevi ai liceelor Spiru Haret, Cervantes, Cosbuc, sau liceul de Coregrafie.

Andreea Mateescu
(FJSC, an1) 

No comments:

Post a Comment