May 28, 2011

Ritmuri africane de Ziua Europei

 
Duminică, 22 mai, în Băneasa Shopping City au avut loc o serie de evenimente artistico-culturale, organizate cu ocazia Zilei Europei.

Printre artistii invitati, pe scena amplasată în centru complexului comercial, au urcat si prichindeii de la Asociatia „Corporeanimă” din Bucuresti. Acestia au încantat publicul cu o demonstratie de muzică africană, interpretată la tobe.

După ani în care a încercat să formeze adultii prin traininguri în marile companii, Daniel Lixandru, presedinte al fundatiei „Corporeanima”, a decis că este cazul să ajute si generatia tânără. Acesta a demarat programul de îndrumare si dezvoltare ce poartă numele fundatiei, prin intermediul căruia copiii îsi pot cultiva talentul muzical. Pentru a face posibilă această activitate, omul de afaceri a încheiat un parteneriat cu un instructor columbian, menit să stârnească interesul celor mici în domeniul muzicii si instrumentelor specific africane.

Singurul criteriu pe care doritorii trebuie să-l îndeplinească este perseverenta în a învăta si pasiunea pentru cultura africană.

Prin ritmuri tribale alerte, pret de 15 minute, grupul de copiii cu vârste cuprinse între 8 si 10 ani au reusit să capteze atentia publicului si să smulgă ropote de aplauze. Întrebat dacă învătăceii trebuie sa aibă anumite aptitudini speciale, coordonatorul grupului, Fabian Sanchez a răspuns: „Nu este obligatoriu. Noi suntem aici ca să-i învătăm. Oricum fiecare persoană se naste cu un ritm al ei - uite, ritmul bătăilor inimii, spre exemplu”.

Tot de la el am aflat că proiectul e încă la început de drum si că planurile de viitor sunt din ce în ce mai curajoase. Acest lucru este datorat mai întâi de toate numărului mare de persoane care vor să se înscrie la aceste cursuri.

Fiindcă nu e român, am avut totusi curiozitatea să aflăm si părerea unui columbian despre ce înseamnă Uniunea Europeană. La fel de zâmbitor, Fabian a preferat să se rezume la trei cuvinte: iubire, muncă si răbdare. 


Mădălina Proboteanu
(FJSC, an1) 

No comments:

Post a Comment