May 28, 2011

Romeo şi Julieta în limba lui Goethe


În cadrul evenimentul organizat duminică, 22 mai, la Baneasa Shopping City, elevii Liceului „Ita Wegman” au prezentat un fragment de 10 minute din notoria opera semnata de Shakespeare- „Romeo şi Julieta”.

Tragedia a fost jucată în limba germană de către un grup format din 20 de elevi din clasele VI-VII. Limbă a războiului, germana, a exprimat cât se poate de bine lupta dintre rivalii Romeo şi Tybalt. Micii performeri au îmbrăcat costume medievale, pentru a corespunde epocii si a aduce un plus de savoare. Acestia au dat dovada de talent atât în arta de a fi actori, cât şi în măiestria de a vorbi o limbă străină. Prezentarea liceului Ita Wegman a îmbinat, astfel, particularităţi a trei mari culturi: copiii au înscenat în germană tragedia unui mare scriitor englez, locul de desfăşurare fiind orasul Verona din Italia.

Conducătoarea grupei, Wyneken Manuela, a declarat că este mulţumită de faptul cum s-au prezentat discipolii ei. „Copiii au fost foarte bravo! Au învăţat rolurile în doar trei săptămâni, dând dovadă de multa sarguinciozitate si perseverenţă.”

Liceul Ita Wegman din Bucuresti este notoriu datorită claselor sale de instruire intensa în limba germană. Cu aceasta ocazie, insa, va fi cunoscut publicului şi prin micii si talentatii actorii pe care îi are.

Anna Primac
(FJSC, an 1)

No comments:

Post a Comment