May 28, 2011

Klasicvm - un performace de zile mari

 

Jazz si muzică clasică - acestea au fost o parte dintre ingredientele ce au animat atmosfera în cadrul evenimentului organizat în Băneasa Shopping City, cu ocazia Zilei Europei.

Printre alti artisti si invitati speciali, pe scena au urcat si cei de la Klasikvm, o formaţie non-conformistă, ce a luat naştere în anul 1998, dupa ce s-au desprins din Filarmonică si Radio. Compusă din şase muzicieni, care au încântat audienţa cu o performanţă scenică inedită, momentul artistic a adus în prim plan o gamă variată de instrumente, precum pian, clarinet, vioară, violoncel si tobe, totul acompaniat de vocea solistei Mihaela Bozagiu.

Klasicvm şi-a susţinut recitalul cu două piese ritmate şi dinamice, în spiritul primăverii, şi al evenimentului sărbătorit. Am stat de vorbă cu solista formaţiei ca sa aflam câteva informaţii despre acestia şi despre cum îsi desfăşoară activitatea.

FJSC: Ce gen muzical abordaţi?

Mihaela Bozagiu: Obişnuim să abordăm şi genul musical pop, dar momentan ne axăm pe jazz şi pe muzică clasică.

FJSC: Ce v-a determinat să vă desprindeţi de Filarmonica „George Enescu” şi să vă formaţi ca grup?

M. B: Eu sunt studentă la Conservator, însă ceilalţi membri ai formaţiei au activat în cadrul Filarmonicii sau în Radio. Ne cunoşteam cu toţii, aveam în comun pasiunea pentru acest gen muzical şi am vrut să facem ceva aparte.

FJSC: Ce concerte aţi susţinut în spaţiul european?

M. B: Periodic, avem diferite turnee internaţionale. Eu personal, m-am plimbat prin multe ţări, precum SUA sau Japonia. În Europa mi-a plăcut foarte mult în Italia si Spania, dar mai ales în ţările nordice. Fiecare ţară cred ca are frumusetea ei.

FJSC: Care este diferenţa dintre publicul din România şi cel din celelalte ţări europene?

M.B: Sincer, nu cred ca există o diferenţă prea mare. Si aici oamenii sunt melomani şi apreciază muzica bună. In afară, lucrurile sunt oarecum mai organizate, dar gustul publicului este similar.

FJSC: Mottoul evenimentului de azi este “Unitate pentru diversitate”. Credeţi că muzica voastră se adresează tuturor categoriilor de public sau este mai degraba un gen elitist?

M. B: Nu este elitist, nicidecum. Poate că esenţa muzicii noastre nu ajunge uneori atât de uşor la urechile ascultătorului, dar în momentul în care publicul primeşte genul acesta, îl apreciază foarte tare.

FJSC: Aveţi parte de susţinere din partea Ministerului Culturii şi Cultelor?

M. B: N-aş putea să mă exprim foarte obiectiv din acest punct de vedere, dar sigur că există un sprijin. Ministerul Culturii este destul de implicat si suntem chemaţi la diferite evenimente.

FJSC:
În urma concertelor, precum cel de astăzi, există şi câştiguri financiare?

M. B: Recompensele sunt de mai multe feluri. Nu consider că ar trebui să ne limităm doar la cele de acest fel. E bine să privim lucrurile din mai multe puncte de vedere, nu exclusiv financiar. De cele mai multe ori depinde şi de eveniment, dar până la urmă, arta învinge!

FJSC: Cum vi s-a părut organizarea Zilei Europei, de către România, în acest an?

M. B: Atmosfera a fost foarte frumoasă şi foarte dinamică. Organizarea a fost placută şi chiar mi-a făcut plăcere să particip.

Activităţile artistice din Băneasa Shopping City au adunat oameni încă de la primele ore ale dimineţii şi au continuat să binedispună publicul până la orele 18.00.

Evenimentul de celebrare al Zilei Europei s-a aflat sub atenta coordonare a agenţiei de PR & events „Chelgate”. 


Dragos Tone, Andra Mihu
(FJSC, an1)

No comments:

Post a Comment