May 28, 2011

Foto: Bucurestiul European

 



 
In cadrul evenimentului organizat cu ocazia Zilei Europei, in complexul comercial Baneasa Shopping City din Capitala, elevii liceului bilingv “Migul de Cervantes” si cei ai Colegiului german “Goethe” au pus la punct o inedita expozitie de fotografie, cu tema `Bucurestiul European`. In compozitiile lor `micii artisiti` au surprins Capitala din doua unghiuri diferite de abordare: aspectul modern si mostenirile medievale.

Otel, sticla, linii minimaliste si drepte - elemente specifice arhitecturii contemporane, imbinate cu forme rotunde, piatra si tencuiala veche, decoratiuni si detalii impresionante ce caracterizau odinioara vechiul Bucuresti - acestea au fost punctele forte ale acestor exercitii de imagine propuse de elevi.
 
Peste tot in lume, progresul si tehnologia invadeaza din ce in ce mai rapid vechile arhitecturi si cladiri, modernismul absorbind din divinul vechiului de acum ceva timp. Exact acest proces de metamorfozare arhitecturala continua a constituit si tema surprinsa de liceeni in fotografiile lor.

Printre locurile surprinse in creatiile elevilor s-au numarat Centrul Vechi, locatiile pitoresti din jurul acestuia, Calea Victoriei si cateva parcuri frumoase din Capitala. Fotografiile de dimensiuni generoase, amplasate pe sevalete de lemn pe tot parterul centrului comercial din Baneasa, au fost realizate atat pe timp de iarna, dar si de vara si au impresionat trecatorii prin culorile vibrante si puternice si prin jocurile de cadre ingenioase.



George Safta, Alexandra Plopeanu
(FJSC, an 1)

No comments:

Post a Comment